maandag 23 juni 2014

Algerije in spetterende wedstrijd langs Zuid-Korea

Algerije startte met offensief en frivool voetbal in hun poulewedstrijd tegen Algerije. De Koreanen liepen achter de feiten aan toen Algerije snel en creatief combinatievoetbal liet zien. Slimani (Sporting Lissabon), Feghouli (Valencia) en Brahimi (Granada) waren een plaag voor de Aziatische defensie. Het was dan ook wachten op de eerste goal voor de Noord-Afrikanen. Die viel na een snelle counter, waarbij 2 Koreaanse verdedigers op snelheid noch op kracht de in het midden lopende Slimani konden afstoppen. De spits tikte vervolgens behendig de bal over de middelmatige keeper Jung. Even later was het 2-0 toen Halliche na een corner voor de keeper kwam en hoog en hard binnenkopte. De Algerijnen leunden niet naar achteren en na 37 minuten stond het al 3-0 door een treffer van Djabou.

Unicum voor Algerije

Heung-Min Son van Hamburger SV bracht de spanning na de rust even terug in Porto Alegre, maar nadat Korea was uitgestormd, sloegen de Noord-Afrikanen weer toe. Yasine Brahimi zorgde ervoor dat Algerije het eerste Afrikaanse land werd met vier goals in één WK-wedstrijd.
De Aziaten gaven niet op en kwamen in de 72e minuut weer een doelpunt terug. Ja-Cheol Koo bracht de marge na een knappe aanval weer op twee goals. Daarbij bleef het.

De Algerijnen staan nu plots tweede in de poule en hebben goede vooruitzichten op de kwartfinale. Zuid-Korea en Rusland staan op 1 punt en moeten hun wedstrijd winnen en aan het doelsaldo werken.