zondag 15 juni 2014

Ivoorkust en Columbia winnen eerste poulewedstrijd

Ivoorkust verslaat Japan

Ivoorkust is met een zege begonnen aan zijn derde WK-optreden. Het Afrikaanse land boog in de tweede helft tegen Japan een vroege achterstand om in een 2-1 zege.
Voormalig VVV- speler Honda schoot de Japanners aan de leiding. Rake kopballen van een andere voormalige eredivisiespeler Wilfried Bony  (Vitesse) en Gervinho beslisten het treffen dat in de nacht van zaterdag op zondag werd gespeeld.

Ivoorkust, uitkomend in poule C, sloeg toe binnen 2 minuten. Vlak daarvoor, na ongeveer een uur, was Didier Drogba in het veld gekomen. De 36-jarige spits van Galatasaray begon op de bank omdat hij eerder in de week een lichte blessure opliep tijdens de training. Bij de winnende 2-1 ging doelverdediger Eiji Kawashima niet vrijuit. Na de Ivooriaanse doelpunten had Japan niets in te brengen; Ivoorkust hield eenvoudig stand.

Goede start

Japan beleefde een prima start in Recife. Na een kwartier schoot Keisuke Honda hard in de kruising. Enkele minuten later had het team van de Italiaanse coach Alberto Zaccheroni die marge zelfs moeten verdubbelen, maar de opgerukte verdediger Atsuto Uchida strandde op doelman Boubacar Barry.

Ivoorkust slaagde er nauwelijks in om kansen te creëren en moest het initiatief vaak aan de opponent laten. Na de hervatting leek er aanvankelijk weinig aan de hand voor Japan, totdat de invalbeurt van Drogba een Ivooriaans offensief inluidde.

Columbia

Het is de eerste keer in drie pogingen dat Ivoorkust zijn eerste WK-wedstrijd in winst omzet. De 'Olifanten' vervolgen het WK donderdag tegen Colombia, dat eerder op de dag met 3-0 won van Griekenland.Voor de Zuid-Amerikaanse outsider scoorden Armer, Teófilo Gutiérrez en Jackson Rodrígue. Topscorer Radamel Falcao, die niet meespeelt vanwege een blessure zat op de tribune.