maandag 16 juni 2014

Honduras helpt Frankrijk aan soepele zege

Frankrijk heeft na één duel op het WK 2014 al meer doelpunten gescoord dan op WK-fiasco in Zuid-Afrika. In het het Estádio Beira-Rio in Porto Alegre wonnen de Fransen dankzij Karim Benzema met 3-0 van Honduras. In 2010 scoorden ruziënde en verdeelde Haantjes maar één keer en kon het na slechts één gelijkspel en twee nederlagen snel inpakken.
Het werd al snel duidelijk dat Frankrijk - zonder de geblesseerde Giroud - de bovenliggende partij was.  Blaise Matuidi (volley) en de talentvolle Antoine Griezmann (kopbal) raakten de lat.

Helpende hand

Honduras hielp ook nog een handje door een overtreding in het strafschop gebied van Wilson Palacios en een eigen goal van Noel Valladares, de keeper van Honduras.  Karim Benzema benutte de toegekende penalty vlak voor de pauze.
Noel ValladaresKarim Benzema heeft gescoord, zo blijkt.Bij de aanleiding voor die strafschop kreeg Palacios zijn tweede gele kaart en dus rood. De 29-jarige middenvelder gaf Paul Pogba een bodycheck en moest vertrekken.

Doellijn technologie in actie

Na de rust kwam Frankrijk snel aan de 2-0. Voor het eerst tijdens een WK kwam doellijntechnologie er aan te pas om een treffer geldig te verklaren. Valladares zag een een schot van Benzema  via de binnenkant van de paal achter hem terechtkomen en werkte e bal na wat gegrabbel in eigen doel.

Benzema kwam overigens nog wel aan zijn tweede goal. In de 72e minuut knalde de spits van Real Madrid met rechts  in het dak van het doel.