zondag 15 juni 2014

Italie in benauwde attractieve wedstrijd langs Engeland

In poule E leidde Arbiter Björn Kuipers het WK-duel tussen de voetbalgrootmachten Italië en Engeland zonder problemen in goede banen. Italie pakte dankzij Mario Balotelli de zege: 2-1.

Italië moest op dag van de wedstrijd een fikse tegenvaller verwerken. De ervaren doelman het doel van van de geblesseerde GianluigiBuffon kreeg last van een blessure en is voor korte tijd uitgeschakeld. Salvatore Sirigu, zijn vervanger, keepte een -op wat schoonheidsfoutjes aan het eind na- prima wedstrijd.

Attractieve eerste helft

Italië, dat normaal gesproken niet het spel maakt, startte fris en overtuigend. De Engelsen met voorin het jonge talent Raheem Sterling probeerden met snelle aanvallen tegengas te geven, wat in de eerste helft ook lukte. De wedstrijd golfde op en neer en was in de eerste helft leuk om te zien. De oude maestro Pirlo, de beste man op het veld strooide met goede passes en ontregelde de Engelsen. Het was dan ook Pirlo die met een fenomenaal overstapje Claudio Marchisio in staat stelde om genadeloos uit te halen: 1-0. Binnen twee minuten was het alweer gelijk. Daniel Sturridge tikte een fraaie voorzet van Wayne Rooney onberispelijk binnen.

Italië was op slag van rust nog dicht bij de 2-1. Een geniale boogbal van Balotelli over Joe Hart werd door Phil Jagielka van de lijn gehaald en een knal van Candreva belandde op de paal.

Tank leeg in tweede helft

Engeland probeerde het in de tweede helft nog wel, maar maakte in het bloedhete en benauwde Manaus een uitgebluste indruk. Een schot van Wayne Rooney verdween net naast het doel van Sirigu, ook Leighton Baines en Sturridge vonden de doelman op hun weg. Aan de andere kant schoot Pirlo nog een vrije trap op de lat. Rooney kon ook in dit duel niet zijn eerste treffer voor "Albion" maken.

Na afloop prees Steven Gerrard de tegenstander: "We kregen in de tweede helft nog kansen, maar we speelden tegen een prima tegenstander. En ja we hadden last van het weer, de grasmat was bovendien matig", aldus de captain van Engeland